UNIVET Nyári Iskola 2018 – Nyári kalandokra fel!

Utolsó módosítás: 2020.04.05 21:41

2018-08-28

Az Állatorvostudományi Egyetemen idén először rendeztünk Nyári Iskolát azoknak a külföldi középiskolásoknak, akik már most tudják, hogy állatorvosok szeretnének lenni. Az érettségi előtt álló diákok a világ minden országból érkeztek: jöttek az Egyesült Királyságból, Írországból, Máltáról, Oroszországból, Törökországból, Bulgáriából. A hatnapos táborban a gyerekek kipróbálhatták, milyen állatorvostan-hallgatónak lenni, és megnézték, hogyan dolgoznak az állatorvosok a klinikákon és külső helyszíneken.

A pályaválasztás előtt álló középiskolások bejárták az egyetemi campust, megismerték az épület történetét, az állatorvoslás neves magyar képviselőinek vívmányait, valamint a közkedvelt anatómiamúzeumot. Meglátogatták az éjjel-nappal működő kisállatklinikát, ahol állatorvostan-hallgatóként lehetőségük lesz a gyakorlati képzés elvégzésére. A már több boncoláson résztvevő gyerekek megnézhették, hogy néz ki a budapesti egyetemen egy kutyaboncolás és egzotikus állatok boncolása, valamint szikét és csipeszt ragadva ők maguk is gyakorolhattak.

 

Középiskolai tudásukat tovább növelve színes-füstös kémiai kísérleteken vettek részt, később pedig gyakorlati operációs fogásokat és öltéseket tanultak az egyetem képességfejlesztőjében („skills lab”). A szemináriumokon megismerkedtek a leendő oktatókkal, az egyetem felszereltségével és az órák hangulataival, ami segítheti őket a nagy döntésben. A diákok az egyhetes Nyári iskola alatt betekinthettek a Fővárosi Állat- és Növénykert és Tropicarium orvosainak izgalmas munkájába is.

A Nyári Iskola szervezése folyamán fontosnak tartottuk, hogy ne csak az egyetemet és a budapesti állatorvosi képzést ismerjék meg a résztvevők, hanem Budapestet is, amely otthonuk lesz közel 6 évig. A tartalmas iskolai program mellett pedig a városnéző túra és az esti dunai hajókázás is meggyőző érvnek bizonyult a budapesti diákélet választása mellett.